Duygu Doğan Hakkımda

Hakkımda – DUYGU DOĞAN

Merhaba! Ben Duygu Doğan
Annece yaşadığım tecrübe ve hissettiğim duygularla yola çıktığım, anneceblog.com sitesinin kurucusuyum.

Anne olmaya kendini hazır hissetmemekle, anne olmayı çok istemek arasında kaldığınız o ince çizgide, geçtiğiniz yollarda kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz, yazılarımla duygularınızı anlayan, sohbet edebileceğiniz, bazen öfkeyle bazen de mutluluğunuzla dertleşeceğiniz bu site de tek olmadığınızı hissedeceksiniz. Çünkü hepimiz yolun başında ve sonunda aynı duyguları yaşadığımız birisine ihtiyaç duyacağız.

Size kendimi uzun uzun anlatmak benim hakkımda fikir sahibi olmanıza yardımcı olmayacak. Yazılarımı okuduğunuzda kendinizden bir parça bulacak, “burada her şey annece” sloganımın sizinle buluştuğumuz ortak nokta olduğunu anlayacaksınız.

Kısaca sevdiğim şeylerden bahsedebilirim. Yeni şeyler öğrenmeyi, okumayı, araştırmayı, kendimi geliştirmeye çalışmayı, sanat ve bilimle iç içe olmayı ve yazmayı çok seviyorum. Müzik ise vazgeçilmezim. Ayrıca tiyatro ve çocuk kitapları yazmak da ilgimi çekiyor. Bir de çok profesyonel olmasam da bir enstrüman çaldığımı söyleyebilirim.


Blog Sayfası Açmaya Nasıl Karar Verdim?

Anne olacağımı öğrendiğimde bende ‘’herkes gibi’’ internet üzerinden hiç bilmediğim bir yolculukta yürümeyi öğrenmeye çalıştım. Her gün yeni bir şey öğreniyor, bazen yaşadığım yeni hayata anlam verirken bazen de çaresizliği hissediyor ve kendime en iyi çıkar yolun, aynı dönemleri yaşayan annelerin yazılarını okurken buluyordum. Sonra kocaman bir ‘’ Oh! Tek değilim.’’ Diyor başka bir güne kendimi hazırlarken buluyordum. Bebek bakımı, sevgisi, ilgisi, gazı, uykusuzluğu, emzirmesi, hastalığı derken kendimi toparlar toparlamaz bende yaşadığım her tecrübeyi yazıya dökmeyi aklıma koymaya başlamıştım. İcraata hemen geçemesem de yaşanan tecrübelerimin her biri blog sayfama konu başlığı olmaya hazırdı. Zaman durmaz, hızlıda geçer, işte bende ilk başlığımı atarak içinize su serpecek o yazıları yazmaya sizinle dertleşmeye, fikir alışverişi yapmaya hazır hale geldim.


Yazılarımı okuyan siz güzel anneler, anne adayları, anne olmak zorunda kalan babalar ve annelik duygusunu içinde hisseden herkese söylemek istediğim şey;

Hayatta yaşadığımız her şey üstesinden gelebileceğimiz, gelemediğimiz noktada alışacağımız ve daha da güçleneceğimiz, zor olan her duyguyla başa çıkmayı öğrendiğimizde savaşamayacağımız hiçbir şeyin olmadığını anladığımız umut dolu günlere hoş geldiniz. Evet kolay olmayacak belki, kimseye toz pembe hayaller vaat edilmiyor. Ama gücünüzü hissettiğinizde ve her şeyin geride kaldığını fark ettiğinizde yaşanması daha kolay zorluklar haline geliyor. Dediğim gibi zaman durmaz akar gider ve her şey geride kalır. Hadi, sende ilk yazımdaki tecrübelerini benimle geride bıraktıysan, ikinci yazıma geçebilirsin. Ne diyoruz o zaman yeni döneme hoş geldin. 😊


Resim Analizi Eğitim Sertifikası

Çocuk Resimleri Analizi, Bu eğitimi alarak çocuğunuzun çizimlerindeki ayrıntıları daha iyi anlayabilir ve analiz edebilirsiniz. Çocuğunuzun iç dünyasını daha iyi anlamak ve onun duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimine her alanda katkıda bulunmak, Çocuklarınızla yaratıcı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Bu sayede, çocuklarınızın duygusal dünyalarını daha iyi anlayabilir ve desteklemek için dünyalarına ulaşmayı deneyebilirsiniz. Ebeveynlere ve diğer meslek gruplarındaki herkese bu eğitimi tavsiye ediyorum, çocuklarınızın resimlerini inceleyerek onların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını anlayabilir ve bunlara uygun şekilde yanıt verebilirsiniz.


Annece yaşadığım tecrübelerimi paylaştığım, duygularını anladığım ve ortak olduğum yazılarımdan haberdar olmak için @anneceblog instagram sayfamı takip edebilirsiniz. 

anneceblog.com‘da yer alan tüm bilgiler anne içgüdüsüyle ve tecrübesiyle yazılmıştır.”